Geográfus hallgatóink helytálltak az energetikusok között

2018. február 1-4. között rendezte meg a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata a Magyar Energetikus Hallgatók III. Találkozóját Budapesten. A találkozóra 6-7 fős csapatokban jelentkezhettek bármely e

gyetem hallgatói, akik érdeklődnek az energetika iránt. Tanszékünket az “Erre van előre” fenntartható energiatervezési kutatócsoport geográfus tagjai képviselték zöld színben, ELTErnatíva néven.

A szervezők célja egy jó hangulatú és magas színvonalú vetélkedő létrehozása volt, ahol akár életre szóló barátságok és szakmai kapcsolatok is köttethetnek. A program részeként a csapatok részt vehettek üzem

látogatásokon, lehetőségük nyílt tesztvezetés keretében kipróbálni egy Nissan

e-NV200-as elektromos autót, színvonalas szakmai előadásokat hallgathattak meg, illetve maguk is előadtak, majd a vetélkedő csúcspontjaként szakmai feladatokat oldottak meg. A számolásos és elméleti kérdések után a csapatoknak működő vízerőművet kellett építeniük a megadott eszközökből, mint például műanyag kanalak, ragasztószalag stb. A zsűri ténylegesen mérte a DC villanymotor által generált feszültséget.

Előfeladatként a csapatoknak bemutatkozó videókat kellett készíteniük, melyek közös levetítése (is) hozzájárult az egyébként végig remek hangulathoz. Az ELTErnatíva csapat a négy napos rendezvényt végül az ötödik helyen zárta az abszolút középmezőnyben, amely azért is kiemelkedő, mert egyedüli geográfusként energetikai és villamos mérnökökből álló csapatokat utasítottak a hátuk mögé, bebizonyítva, hogy földrajzosként is lehet beleszólásuk az energetikába, s annak is kifejezetten a fenntartható szegmensébe.

A csapat tagjai: Péteri Viktória, Papp Luca, Soha Tamás, Horváth Gábor, Csontos Csaba és Jánosi Dániel.

 

Az esemény elérhetősége online.