ERRE VAN ELŐRE energiatervezési kutatócsoport – a tavaszi félév kurzusai

Megkezdődött a következő félévi tárgyfelvétel! A kutatócsoportunk tevékenységéhez kapcsolódó kurzusok közül az alábbiak jelennek meg februártól az ELTE TTK képzésében – NEM CSAK FÖLDRAJZOSOKNAK!!:

FENNTARTHATÓ ENERGIAGAZDÁLKODÁS 1. (a 21. századi energiagazdálkodás alapjai: az energiarendszer és működése a hatékonyságjavítás és energiatudatosság tükrében)

MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOK (a 21. század energiaforrásainak bemutatása: a legkorszerűbb alkalmazások tárgyalása sok gyakorlati példával, a környezeti szempontrendszerre is kellő hangsúlyt helyezve)

TERVEZÉS ÉS STRATÉGIAALKOTÁS AZ ENERGIAGAZDÁLKODÁSBAN (fenntartható energiatervezésre kihegyezett szintézis mindazoknak, akik az előző két kurzust sikeresen teljesítették)

ENERGIAFÖLDRAJZ (az energiarendszer és működése a térbeliség tükrében (sok térinformatikával), sok tanulsággal – avagy miért okoz globális környezeti összeomlást a csőlátású műszaki szemléletű energiagazdálkodás)

valamint:

Bevezetés a természet- és környezetvédelembe (az alapok)

Erőforrás-gazdálkodás, hulladékgazdálkodás (a környezetgazdálkodás másik lényeges szelete multidiszciplináris kitekintésben)