Szeptemberben új oktató csatlakozott tanszékünkhöz!

2023.09.08.
Szeptemberben új oktató csatlakozott tanszékünkhöz!

Szeptember elsején új oktatóval bővült a Környezet- és Tájföldrajzi Tanszék csapata. Dr. Jakab Gusztáv komoly oktatási és kutatási tapasztalattal érkezik az ELTE-re. Jakab Gusztáv biológusként végzett Debrecenben, doktori fokozatát és habilitációját pedig a Szegedi Tudományegyetemen szerezte a földtudományok területén. Szakterülete a negyedidőszaki klíma- és vegetációfejlődés és a növényi makrofosszília-vizsgálatok (magvak, szövetek), az utóbbi években pedig elsősorban középkori környezetrégészeti témákkal foglalkozott. Széles érdeklődésű kutató, a környezettörténeti vizsgálatai mellett számos természetvédelmi, növényföldrajzi, állattani és tájtörténeti publikációja is van.
Kutatási témái elsősorban az Alföld és Erdély területét érintik. Komoly térinformatikai és távérzékelési gyakorlattal is rendelkezik. Népszerűsítő írásai és természetfotói rendszeresen megjelennek A földgömb magazinban, de több szakkönyve és fotóalbuma is megjelent. A közösségi médiában tudománynépszerűsítő oldalának is sok követője van.
A tanszéken elsősorban térinformatikai, természetvédelmi, tájökológiai és biogeográfiai tárgyak oktatásában fog részt venni, valamint bekapcsolódik a folyamatban lévő paleoökológiai kutatásokba.