Újabb OTDK sikerek

2021.04.09.
Újabb OTDK sikerek

Ismét hatalmas sikert arattunk a ma zárult OTDK versenyen! A Környezet- és Tájföldrajzi Tanszék oktatóinak témavezetésével 8 hallgató 6 pályamunkájának mindegyike helyezést érdemelt, 3 elsőt és két másodikat, megspékelve két prezentációs- és egy különdíjjal.

Gratulálunk a hallgatóinknak, és köszönjük a témavezetőknek a felkészítést!

1. helyezés: Bauer László: A kémhatás szerepe a gyógyszerhatóanyagok adszorpciós folyamataiban egy mezőgazdasági művelésű homoktalajon (témavezetők: Szabó Lili és Szalai Zoltán)

1. helyezés és prezentációs díj: Vajdovich Noémi és Pataki Katalin: Az energiaszegénység mérése többdimenziós mutató segítségével négy észak-közép-magyarországi településen (témavezetők: Csontos Csaba és Munkácsy Béla)

1. helyezés és prezentációs díj: Komoróczki Eszter: Vertikális kétoldalas napelemes zajvédő falak telepíthetőségi és energiatermelési potenciálvizsgálata a Budapest-Szob vasútvonal mentén (témavezető: Soha Tamás)

2. helyezés: Németh Izabella: Magyarország elektromosautó-töltőállomásainak elérhetőségi vizsgálata térinformatikai eszközökkel – fókuszban hazánk gyorsforgalmi átjárhatósága (témavezető: Soha Tamás)

2. helyezés: Takács Alex: Egyes mezőgazdasági termékek környezeti lábnyoma és annak térbeli megjelenése Magyarországon (témavezető: Soha Tamás)

Különdíj: Striker Márton és Balatoni Szilárd: Klímazonalitás paleotalajokban Bátaapáti és Nagymaros példáján  (témavezetők: Király Csilla és Jakab Gergely)